Tuta absoluta Protect дозатор

  • Марка: Agriffin
8,50 лв.

Феромоновата примамка Tuta absoluta Protect е под формата на дозатор, съдържащ феромон за Tuta absoluta, който осигурява равномерно освобождаване на активното вещество и привличане на целевия вид.

Принципа на действието на примамка Protect състои в прекъсването на чифтосването, което включва свръхстимулиране на мъжките вредители Tuta absoluta, което ги кара да следват „фалшиви следи от феромони“, като по този начин се намесва в поведението при намиране на партньор.

Използването на Tuta Protect ® е екологичен метод за защита на културите, който е безопасен за хора и домашни любимци.

Как да използвам

• За целите на мониторинга и за откриване на заразяване преди да се появи масово препоръчваме да наблюдавате появата на вредители чрез поставяне на 1 феромонов капан Delta на дектар. Чрез графика на общия брой вредители, уловени във вашите капани за всеки ден на наблюдение, можете да определите нивото на натиск от вредители.

• Препоръчително е Tuta Protect да се използва преди развитието на първото поколение и до края на беритбата.

• Използвайте ръкавици, за да извадите Tuta Protect от фолиото, точно преди да бъде поставен.

При оптимални метеорологични условия (от 20°C – 35°C) дозаторите могат да се използват 20-25 седмици след отваряне.

• Поставете дозаторите на редуващи се височини от 0,5 m и 1,5 m, като ги държите на разстояние поне 5-6 метра един от друг. 

30 дозатора Tuta Protect трябва да бъдат разположени за всеки декар.

Сезон на използването

 I  II  III IV   V  VI  VII VIII IX   X  XI  XII
                       

Съхраняване

Дозаторите трябва да се съхраняват на хладно и сухо място, далеч от слънчева светлина. За съхранение на диспенсърите за по-дълго време се препоръчва продуктът да се съхранява в хладилник, като по този начин срокът им на годност се удължава до 24 месеца.

Замяна

Сменяйте дозаторите на всеки 20-25 седмици. Моля, имайте предвид, че изхвърлянето на старите дозатори трябва да се извършва далече от зоната за наблюдение на миниращ молец, за да се избегне намеса в процеса на управление на вредителите.

Характеристики
Неприятел
Доматен миниращ молец Tuta absoluta

Подобни продукти

body, h1, h2, { font-size: 41px; } body, h2, { font-size: 40px; }