Tuta absoluta примамкa

5,00 лв.

Примамката Tuta absoluta е компонент на устройство за улавяне в капан на насекоми, което използва феромони за да примами доматен миниращ молец, който най-често се храни с домати, но може да атакува и патладжан, пипер, тютюн и др.

Примамката, под формата на гумен дозатор, съдържащ феромон Tuta absoluta, трябва да бъде поставена във феромонния капан, за да бъде напълно функционален (капаните могат да бъдат закупени отделно или в комплект с примамки). 

Използването на такива феромонови примамки е икономически, екологосъобразен подход за наблюдение или масово улавяне на тези вредители. 

Примамките в капаните трябва да се сменят на всеки 4-6 седмици, за да се поддържат високи нива на привличане. Срок на годност - до 2 години (оптимални условия). 

Начин на употреба

Извадете феромонната примамка от нейната фолиева торбичка точно преди употреба и я поставете върху капана (следвайки инструкциите за използване на капана).

Не поставяйте примамките незащитени на пряко слънце.

Моля, имайте предвид, че изхвърлянето на опаковката трябва да се извършва далече от зоната за наблюдение.

• Поставете капана близо до най-високата точка на културата, закрепете го на височина около 0,5-1 метър.

• За целите на мониторинга – броят на капаните зависи от натиска на вредителите и одобрената на местно ниво стратегия за контрол.

Срок на годност - до 2 години (оптимални условия).

Примамките с феромони трябва да се съхраняват на хладно и сухо място, далеч от слънчева светлина. За запазване на примамките за по-дълго време се препоръчва продуктът да се съхранява в хладилник, в който случай те ще бъдат ефективни над 24 месеца.

Характеристики
Неприятел
Доматен миниращ молец Tuta absoluta

Подобни продукти

body, h1, h2, { font-size: 41px; } body, h2, { font-size: 40px; }