Микробиален тор
Плантагра е с добре балансирана микробиологична композиция на органично-минерална база с имобилизирани ензимни системи и живи клетки на полезни за растенията гъби, бактерии и други микроорганизми.
ХИМИЧЕН СЪСТАВ: Воден разтвор на хуминови киселини – най-малко 3 % сух остатък, съдържание на хумосоподобни субстанции не по-малко от 1,5 %.
МИКРОБИОЛОГИЧЕН ИНОКУЛАТ: Bacillus subtilis, Pseudomonas putida, Trichoderma harzianum, с общ CFU 10 /ml
Oсигурява естествена защита на семена, разсади, резници и посеви на изключително широк спектър от селскостопански култури. Подпомага усвояването на хранителните вещества от почвата и допълва храненето на растенията.
Съдържанието на подвижни (усвояеми) калиеви съединения се увеличава с 30-40%, съдържанието на мобилен фосфор се увеличава с 20-40%, общото съдържание на азот се увеличава с 20-30%.
Ползи за растенията:
Влияние на почвата:
Кога ПЛАНТАГРА е особено подходяща?
ПРИЛОЖЕНИЕ: Прилага се като допълнителен хранителен разтвор за листно и почвено подхранване и третиране на семена, луковици и корени.
Листното третиране се прави посредством пръскачка или разпръсквач по време на вегетационния период на растенията, като се пръскат до 3-4 пъти. Разтворът трябва да покрие всички надземни части на растението.
Почвено третиране – с пръскачка или други устройства за напояване, 2-3 пъти. Може да се смесва с други торове.
Третирането на семена, луковици и корени става чрез потапяне или накисване на посадъчния материал в разтвора.
ОСОБЕНИ ИЗИСКВАНИЯ: Да се избягва смесване с бордолезов разтвор и препарати на базата на меден оксихлорид
ДОЗИ: 1-1,2 мл/л разтвор или 50 – 150 мл/л/дка.
Продуктът няма карантинен срок и е безвреден за пчели
РЕЗУЛТАТИ: Повишава протеиновото и масленото съдържание на полските итехническите култури. Повишава братенето при житните култури. Активизира микробиологичните процеси в кореновата зона и подобрява минералното хранене на растенията. Повишава устойчивостта срещу патогени и суша.
СЪХРАНЕНИЕ: Продуктът е практически неотровен и не съдържа вредна микрофлора. Да се съхранява в помещения без пряка слънчева светлина при плюсова температура, далеч от достъп на деца и животни, отделно от хранителни продукти и фуражи.
СРОК на ГОДНОСТ: 3 години
Рег. № в БАБХ: 522/24.03.2021
Производител: Центърът за научноизследователска и развойна дейност „РОМБ” ООД