ПЛАНТАГРА DP1

15,60 лв.

за ДЕКОРАТИВНИ И ЗЕЛЕНОЛИСТНИ ВИДОВЕ

100% Органична материя:

81% хуминови киселини, 19% фулвокиселини + полезни за растения бактерии и гъби.

Плантагра е с добре балансирана микробиологична композиция на органична база с имобилизирани ензимни системи и живи клетки на полезни за растенията гъби и бактерии.

  • увеличава листната маса и подобрява общия декоративен вид на растенията;
  • подобрява усвояване на азот, калций;
  • стимулира фотосинтезата;
  • нормализира рН на субтрата;
  • подобрява покълването и жизнеспособността на семената;
  • регулира метаболизма на растенията: осигурява хранене, подобрява усвояването на хранителни вещества, стимулира енергията за растеж на растенията като гарантира чист, изравнен старт и динамично развитие на посевите;
  • подобрява развитието на кореновата система на растенията;
  • увеличава добиви с отлични биологически и търговски качества от различни култури, удължава периода на съхранение на продуктите;
  • активизира собствената имунна система на растенията, като резултат е повишена устойчивост на растенията към стресови фактори, студ, засушаване, засоляване на почвите, превенция към заболяванията:

 - фитопатогенни гъби: Alternaria spp.., Botrytis cinerea, Bipolaris sorokiniana, Cladosporium spp., Fusarium graminearum, Fusarium solani, Fusarium oxysporum, Erysiphe cichoracearum, Colletothruchum gloeosporioides, Sphaerotheca mors-uvae, Septoria ribis, Sphaerotheca pannosa, Phragmidium disciflorum, Phoma betae, Rhizoctonia solani, Thielaviopsis basicola., Trichothecium roseum, Verticillium dahliae, Marssonina rosae, Peronospora leptosperma,

- фитопатогенни бактерии: Erwinia spp., Pseudomonas spp, Xanthomonas spp., Pectobacterium carotovorum

  • подобрява структурата за по-добра аерация и движение на водата и възстановява биологичните свойства на почвата/субстрата: инхибиране активността на вредните микроорганизми в ризосферата, намалява и деактивира токсичните съединения или инхибитори за развитието на корените;
  • след прибирането на реколтата третирането на растителни остатъци ги превръща в хумус за по-кратко време и обогатява почвата - увеличава въглерода капацитета за обмен на катиони в почвата;
  • стимулира полезните микроорганизми, които могат да подобрят дългосрочното рН на почвата;
  • микробиален тор съвместим е с биологично активни вещества и други торове и може да се използва в смеси с пестициди, като същевременно съкращава броя и обем от 30 до 50% на обработките, а също така и намалява техният токсичен ефект.

ХИМИЧЕН СЪСТАВ: Воден разтвор на хуминови и фулво киселини.

МИКРОБИОЛОГИЧЕН ИНОКУЛАТ: Trichoderma asperellum, Bacillus pasteurii, Azotobacter vinelandii с общ CFU 108/ml

ПРИЛОЖЕНИЕ: Прилага се като допълнителен хранителен разтвор за листно и почвено подхранване и третиране на семена, луковици и корени.

Листното третиране се прави посредством пръскачка или разпръсквач по време на вегетационния период на растенията, като се пръскат 3-4 пъти. Разтворът трябва да покрие всички надземни части на растението.

Почвено третиране – с пръскачка или други устройства за напояване, 2-3 пъти. Може да се смесва с други торове.

Третирането на семена, луковици и корени става чрез потапяне или накисване на посадъчния материал в разтвора.

  • третиране от разсад до реализация с 1-1,2 мл/л през 14-20 дни;
  • третиране с фертигаця 2 мл/л хранителен разтвор.

ОСОБЕНИ ИЗИСКВАНИЯ: Да се избягва смесване с бордолезов разтвор и препарати на базата на меден оксихлорид

ДОЗИ: 1-1,2 мл/л разтвор или 50 – 150 мл/л/дка.

Мерни единици в домашни условия:

  • 1 чаена лъжичка = 5 мл;
  • 1 супена лъжица = 15 мл ;
  • 1 унция = 30 мл;
  • 1 чаша = 240 мл.

Продуктът няма карантинен срок и е безвреден за пчели

РЕЗУЛТАТИ: Увеличава биоразнообразието в кореновата зона и подобрява минералното хранене на растенията. Подобрява тургора на листните тъкани и общия декоративен вид. Повишава устойчивостта срещу патогени.

СЪХРАНЕНИЕ: Продуктът е практически неотровен и не съдържа вредна микрофлора.  Да се съхранява в помещения без пряка слънчева светлина при плюсова температура, далеч от достъп на деца и животни, отделно от хранителни продукти и фуражи.

СРОК на ГОДНОСТ: 3 години

Производител: Центърът за научноизследователска и развойна дейност „РОМБ” ООД 

Подобни продукти

body, h1, h2, { font-size: 41px; } body, h2, { font-size: 40px; }