Килограм картофи могат да дадат реколта от 20 килограма с биорегулятор EPIN-EXTRA.

Килограм картофи могат да дадат реколта от 20 килограма с биорегулятор EPIN-EXTRA.
3 ноември 2020

Колкото и правилно да съхранявате картофите, те рано или късно ще прораснат. Добре ще е това да стане точно за засаждането им, но обикновено кълновете се появяват още през февруари, стават прекалено големи и обикновено се чупят, което води до загуба от около 20-30% от реколтата.

Биорегулатор за растежа на растенията EPIN-EXTRA многократно увеличава рентабилността от картофеното семе – фермер споделя опита си. През март грудките започнали да прорастват и когато достигнали 2-3 сантиметра, той ги напръскал с популярния в Русия регулатор за растежа на растенията EPIN-EXTRA и за да не почернеят кълновете, ги покрил напълно с пръст. Когато кълновете достигнали 5-7 сантиметра дължина, изровил грудките от почвата и отделил всички кълнове заедно с месестата част, съдържаща корените им, и ги засадил в торови саксии, а оставащата част от грудките подсушил, обработил отново с EPIN-EXTRA и ги пресадил.

През април повторил процедурата и получил нов „разсад”. И така няколко пъти. В средата на май взел целия разсад и го засадил на предназначената за целта площ. Имал късмета да не загине нито едно растение и всички да понесат добре пресаждането.

Към началото на юни разсадът от първата манипулация дал цвят, а останалите го последвали 2 седмици по-късно.

В средата на август започнал полека да вади картофите и в крайна сметка от един килограм семе получил 20 килограма реколта само за една година, докато при стандартен подход за същия резултат би се наложило да чака няколко години.

body, h1, h2, { font-size: 41px; } body, h2, { font-size: 40px; }