Citovit – микроелементи за стайни растения

Citovit – микроелементи за стайни растения
13 юли 2023

Mикроелементите регулират всички метаболитни процеси на растенията, водния режим, синтеза на хлорофил и пропускливостта на клетъчните мембрани. В допълнение, микроелементите премахват функционалните нарушения на растителния организъм, влизат в състава на ензимите, подобряват синтеза на растежни вещества, а също така подобряват усвояването на макроелементите.

 

Трябва да се отбележи, че някои микроелементи (мед, манган и цинк) също имат фунгицидни свойства и по този начин спомагат за защитата на стайните растения от болести.

 

При липса на микроелементи в почвената смес, а това се случва не рядко, устойчивостта на растенията към стресови условия, както и към заболявания и вредители, намалява.

 

Има заболявания, причинени от липса на микроелементи: различни видове хлороза, петна и некроза на листата, слаб цъфтеж.

 

Трябва да се помни, че дефицитът дори на един микроелемент може да доведе до забавяне на растежа и развитието на стайни растения, вкл. и до влошаване на цъфтежа, защото всеки от тях играе роля в живота на растенията.

 

Формата, в която микроелементите влизат в растенията, също е много важна. От това зависи тяхната биодостъпност. Установено е, че микроелементите под формата на хелати, съединения на метали с органични киселини, лесно усвоими от растението.

 

Често трудно е да се определи кой конкретен микроелемент липсва на растенията. Ето защо е необходимо да се използва тор, който съдържа всички микроелементи, необходими за стайните растения. За това Citovit е перфектен.

 

Citovit е високо концентриран хранителен разтвор, съдържащ всички жизненоважни за стайните растения микроелементи в лесно достъпна форма. За стайните цветя това е от голямо значение, т.к. за усвояването на микроелементите от Citovit, те няма да изразходват допълнителна енергия, от която се нуждаят за добър растеж и цъфтеж. В допълнение, употребата на Citovit е безопасна за хора и домашни любимци.

 

Citovit може да се използва през цялата година за подхранване на всякакви стайни цветя (1-3 ml / 1 литър вода, веднъж на 10-15 дни) чрез поливане или пръскане.

 

Младите растения (разсад) ще получат мощен тласък за растеж и развитие след подхранване с Citovit 1-3 ml / 1 литър вода, веднъж на 7-10 дни чрез поливане или пръскане.

 

Цветята ще бъдат по-големи, по-ярки и по-ароматни! Те ще ви зарадват с обилен цъфтеж, поне 7-10 дни по-рано.

 

Citovit може да се използва за накисване на семена от цветни култури (5 капки /100 ml вода за 2-4 часа). Семената ще покълнат 2-3 дни по-рано, поради активирането на всички биохимични процеси под действието на микроелементите.

 

Citovit напълно компенсира липсата на микроелементи и по този начин предпазва растенията от заболявания.

 

Внимание! Особено ефективно е използването на Citovit в смес с растителен биостимулант, специално създаден за грижа за стайни растения - Domocvet (1-3 ml Citovit и 4-8 капки Domocvet за 1 литър вода, веднъж на 10-15 дни, чрез поливане или пръскане).

 

Вземете минерална храна от природата

Атмосферата е богата на азот. Но да имаш азот и да можеш да го използваш са две различни неща. Почвите са богати на фосфор и калий, но често това богатство не е достъпно за растенията. Иновативното решение позволява на основните хранителни вещества да се доставят в културите по биологичен път.

прочети още

Силния разсад е ключа към обилната реколта. Защита на семената

Както знаете, бъдещата реколта се залага на етапа на отглеждане на разсад и дори по-рано – по време на подготовката на семената. Като минимум повечето производители на зеленчуци дезинфекцират семенния материал. Но кои средства да изберем за третиране? Колко вредна е химията и каква е ефективността на биологичните продукти? Ще се опитаме да отговорим подробно на тези важни въпроси.

прочети още

Силния разсад е ключът към обилна реколта. Добрия разсад започва с подготовката на почвата

Време е да се подготвим за началото на новия градинарски сезон и да се запасим с необходимите препарати „за“, „срещу“ и „за всеки случай“. Нека вземем решение за средствата, които са необходими за обработката на почвата.

прочети още

Никога няма достатъчно лавандула или как да повишим добивите и качеството на маслото

Научно-практически изследвания през последните години разкриват все по-голям успех в приложението физиологично активни вещества от растителен произход с насочено действие за повишаване продуктивността на етеричномаслените култури и реализиране на генетичния потенциал на сортовете при специфични условия на неблагоприятни фактори на околната среда. Използването им в съвременното агропромишлено производство допринася за изпълнението на най-важната задача - адаптирането на растенията към условията на тяхното отглеждане, както и за получаване на значително по-големи добиви с високо качество.

прочети още

Хранене с аминокиселини - излишък или необходимост?

Храненето на растенията, както и на всеки друг жив организъм, е много сложен процес, в който участват различни вещества, например аминокиселини. Всеки разбира много добре защо хората се нуждаят от тях, но малко хора знаят каква роля играят тези вещества в развитието на растенията.

прочети още

Органично вещество на почвата. Растителни остатъци: не само разлагане, а контрол на процеса

Управление на растителните остатъци като част от интегрирана система за прецизно и устойчиво земеделие.

прочети още

Рози. Заболяване или вредител?

Бактерия или вредител по розите - как да ги разпознаем? В тази статия ще говорим за разлики, които се оказват съществени при определяне на причините за нездравословен вид на розата.

прочети още

Силиций – скритото злато за здравето на растенията

Бихте ли използвали естествен продукт, който би увеличил добива ви с до 80%? Този чудотворен продукт се оказва вторият най-богат елемент, наличен на повърхността на земята: силиций. Въпреки че, не е считан за един от 16-те основни хранителни елемента, нужни на растението, за да се развива, силицият може да се окаже най-добрата добавка към хранителен режим на растенията.

прочети още

Килограм картофи могат да дадат реколта от 20 килограма с биорегулятор EPIN-EXTRA.

Биорегулатор за растежа на растенията EPIN-EXTRA многократно увеличава рентабилността от картофеното семе – фермер споделя опита си в СИНОР.БГ.

прочети още
body, h1, h2, { font-size: 41px; } body, h2, { font-size: 40px; }