Вземете минерална храна от природата

Вземете минерална храна от природата
10 юни 2024

Атмосферата е богата на азот. Но да имаш азот и да можеш да го използваш са две различни неща. Растенията нямат способността да използват атмосферния азот за изграждане на тялото им.

Почвите са богати на фосфор и калий, но често това богатство не винаги е достъпно за растенията поради специфичния характер на химичните процеси.

Но в природата всичко се стреми да пести енергия, като същевременно получава максимални ползи. Ето защо растенията предпочитат да бъдат приятели с тези, които ще им помогнат да се справят с тези задачи. Сред тези приятели са бактериите, които благодарение на науката днес могат да станат по-достъпни и да им бъдат от полза, доколкото е възможно. 

Иновативното решение представено в микробиалните торове АЗОТОВИТ и ФОСФАТОВИТ позволява на основните хранителни вещества да се доставят в културите по биологичен път, като

  • гарантират ефективно и контролирано снабдяване на растението с азот, фосфор и калий през целия цикъл на културата
  • увеличават рентабилността чрез намаляване на обема на използваните торове с 25% и предотвратяване загубата от хранителни вещества чрез изветряне, излугване или превръщане в неразтворими форми
  • позволяват на растението да пести енергия, което води до по-интензивен растеж и генерира допълнителен добив
  • контролират гъбичните и бактериални патогени
  • намаляват фитотоксичните ефекти от приложението на пестициди върху културите
  • предотвратяват деградацията и подобряват здравето на почвата чрез нормализиране на агробиоценозите, особено при интензивно използване на минерални торове и пестициди

АЗОТОВИТ – течен микробиологичен тор на база почвени бактерии Beijerinckia fluminensis, концентрация не по-малко от 105 CFU/cm3 за оптимизиране на азотното хранене на културите.

За сезон бактериите Beijerinckia fluminensis могат да отдават средно 4 kg/дка азот активно вещество.

ФОСФАТОВИТ – течен микробиологичен тор на база почвени бактерии Paenibacillus mucilaginosus, концентрация не по-малко от 105 CFU/cm3 за оптимизиране на фосфорното и калиевото хранене на културите.

За сезон бактериите Paenibacillus mucilaginosus са способни да мобилизират 2,5 kg/дка фосфор и 3 kg/дка калий активно вещество.

 

ПОДХОДЯЩИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ПОЧВИ И В УСЛОВИЯ НА СУШАТА.

ЛЕСНИ ЗА ПРИЛАГАНЕ: третиране на семена, предсеитбено, присеитбено.

СЪВМЕСТИМИ С ТЕЧНИ ТОРОВЕ И ПЕСТИЦИДИ

ИКОНОМИЧЕСКИ ОПТИМИЗИРАНИ ДОЗИ: 100 мл/дка

БЕЗОПАСНИ ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА

ОДОБРЕНИ ЗА БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ

 

За всякакви въпроси относно АЗОТОВИТ и ФОСФАТОВИТ, моля свържете се с нас.

Силния разсад е ключа към обилната реколта. Защита на семената

Както знаете, бъдещата реколта се залага на етапа на отглеждане на разсад и дори по-рано – по време на подготовката на семената. Като минимум повечето производители на зеленчуци дезинфекцират семенния материал. Но кои средства да изберем за третиране? Колко вредна е химията и каква е ефективността на биологичните продукти? Ще се опитаме да отговорим подробно на тези важни въпроси.

прочети още

Силния разсад е ключът към обилна реколта. Добрия разсад започва с подготовката на почвата

Време е да се подготвим за началото на новия градинарски сезон и да се запасим с необходимите препарати „за“, „срещу“ и „за всеки случай“. Нека вземем решение за средствата, които са необходими за обработката на почвата.

прочети още

Никога няма достатъчно лавандула или как да повишим добивите и качеството на маслото

Научно-практически изследвания през последните години разкриват все по-голям успех в приложението физиологично активни вещества от растителен произход с насочено действие за повишаване продуктивността на етеричномаслените култури и реализиране на генетичния потенциал на сортовете при специфични условия на неблагоприятни фактори на околната среда. Използването им в съвременното агропромишлено производство допринася за изпълнението на най-важната задача - адаптирането на растенията към условията на тяхното отглеждане, както и за получаване на значително по-големи добиви с високо качество.

прочети още

Хранене с аминокиселини - излишък или необходимост?

Храненето на растенията, както и на всеки друг жив организъм, е много сложен процес, в който участват различни вещества, например аминокиселини. Всеки разбира много добре защо хората се нуждаят от тях, но малко хора знаят каква роля играят тези вещества в развитието на растенията.

прочети още

Citovit – микроелементи за стайни растения

Опитните производители на цветя знаят, че растежът на издънки и листа, както и цъфтежът на стайни растения до голяма степен зависи от обезпечеността им с хранителни вещества, сред които най-важна роля имат микроелементите. Те се изискват от растенията в много малки количества, но имат изключително висока биологична активност.

прочети още

Органично вещество на почвата. Растителни остатъци: не само разлагане, а контрол на процеса

Управление на растителните остатъци като част от интегрирана система за прецизно и устойчиво земеделие.

прочети още

Рози. Заболяване или вредител?

Бактерия или вредител по розите - как да ги разпознаем? В тази статия ще говорим за разлики, които се оказват съществени при определяне на причините за нездравословен вид на розата.

прочети още

Силиций – скритото злато за здравето на растенията

Бихте ли използвали естествен продукт, който би увеличил добива ви с до 80%? Този чудотворен продукт се оказва вторият най-богат елемент, наличен на повърхността на земята: силиций. Въпреки че, не е считан за един от 16-те основни хранителни елемента, нужни на растението, за да се развива, силицият може да се окаже най-добрата добавка към хранителен режим на растенията.

прочети още

Килограм картофи могат да дадат реколта от 20 килограма с биорегулятор EPIN-EXTRA.

Биорегулатор за растежа на растенията EPIN-EXTRA многократно увеличава рентабилността от картофеното семе – фермер споделя опита си в СИНОР.БГ.

прочети още
body, h1, h2, { font-size: 41px; } body, h2, { font-size: 40px; }