За нас

"НЕСТ М-България" ЕООД е българско дружество, което представлява "НЕСТ М" Русия.

Дружеството се занимава с внос и търговия на торове, подобрители на почвата, биологично активни вещества и продукти за укрепване на имунитета на растенията в условията на абиотичен и биотичен стрес с цел намаляване на зависимостта от употреба на пестициди и подкрепа на биологичното земеделие в България и Европейски Съюз.

"НЕСТ М" Русия е високотехнологично предприятие, където работят учени-изследователи, професори, научни специалисти и инженери, които разработват и произвеждат ново поколение продукти за растителна защита – регулатори на растежа (елиситори) и торове, базирани на екологично чисти, естествени, биологично активни вещества, изолирани от растения.

Механизмът им на действие е подобен на процесите, протичащи в самите растения. Всички препарати са патентовани, а някои от тях нямат аналози в света.

Препаратите гарантират получаването на устойчиви добиви от висококачествени и полезни продукти при конвенционално и биологично земеделие, като имат следните предимства:

  1. ефикасни в малки дози (4-100 мл/дка);
  2. предотвратяват намаляване на добива от абиотични и биотични натоварвания;
  3. препоръчват се за всички култури, които се отглеждат в оранжерии и на открито, в личното стопанство и на големите площи в овощарство, зеленчукопроизводство, лозарство, цветарство, декоративно градинарство, производство на билки;
  4. увеличават висококачествени добиви с 30-50%;
  5. съкращават брой третирания с пестициди, което значително намалява себестойност на селскостопанска продукция и повишава конкурентоспособността;
  6. подобряват здравето на растенията, без да навредят на полезната почвена биота;
  7. някои от тях се използват в пчеларството, рибовъдството, отглеждането на овце и др., а също така са част от хранителни добавки за хора.

Със своето 20-годишно присъствие на международния пазар, осигурено от научния потенциал и съвместни полски практики на земеделци и агроуниверситети в Русия, Белорусия, Сърбия, Словения, Австрия, Азербайджан, Армения, Иран, Тунис, Казахстан продуктите непрекъснато доказват своята ефективност върху различните видове култури.

За продукти с високо качество през 2011 г. компанията е получила международна награда "Европейски стандарт" на Съвета на Европа от Европейски промишлен конгрес.

Също така "НЕСТ М-България" с удоволствие подкрепя проект на нашите партньори Център за изследване и развитие "РОМБ" ООД, представлявайки микробиалните продукти – резултатът от многогодишни изследвания и производство на международно ниво.

Микробиалните торове се дефинират като "устойчиви", съдържат живи микроорганизми, които колонизират ризосферата (микроби около корените) или вътрешността на растението и спомагат за развитието му чрез доставяне на основните хранителни вещества на третираното растение и водят до увеличаване на реколтата, когато те са прибавени към почвата, семената или повърхността на растението.

Микроорганизмите, които работят в симбиоза и създават жива система около корена на растението и в почвата, са неотделима част от новото поколение на продукти за растителна защита. Те са естествен антистрес агент, повишават устойчивостта срещу патогени, повлияват благоприятно жизнените функции на растението, отделяйки в средата ензими, фитохормони и други вещества, стимулиращи растителния метаболизъм, мобилизират хранителните вещества в почвата и подобряват тяхното усвояване.

Прилагат се самостоятелно или като допълнение към хранителни и други разтвори за листно и кореново (хидропонно или почвено) третиране, както и за третиране на семена и разсади.

Собствена производствена база и лаборатория за текущ и основен контрол на всички нива на еко-производство на РОМБ ООД осигурява висококачествени многокомпонентни микробиални торове за поддържане на здравето и устойчивост на растенията.

Постигане на устойчива употреба на пестицидите чрез превантивен контрол е възможно днес с продуктите на "НЕСТ М" и "РОМБ".

Всички продуктите са от естествен произход, с висока ефективност, икономичност, безопасност за хората, животните и околната среда.

body, h1, h2, { font-size: 41px; } body, h2, { font-size: 40px; }